Albus Dumbledore vs Gandalf


Karşılaştırmalar serimize iki ünlü büyücünün karşılaştırılması ile devam ediyoruz. İlk karşılaşmada da dediğim gibi, bu sadece eğlence amaçlı yapılmaktadır ve ikisinin ciddi manada karşılaştırılması söz konusu değildir. Anlayacağınız maksat sadece eğlence ve kafa dağıtmak. Benim gibi bir Lotr hayranı için sonuç çok önceden belli olduğu için bu yazıda yeni bir şey yapmaya karar verdik. İlk olarak ben kendi karşılaştırmamı yapacağım, sonrasında da daha önce yazıları olan Melisa kendi karşılaştırmasını ayrı bir konu şeklinde yapacak


Öncelikle bu karşılaşmada Dumbledore'a haksızlık etmemek için Gandalf'ın yaratıcı Arda'nın en kuvvetli maialarından biri olduğunu hatırlamak lazım. Öncelikle iki büyücümüz de büyük görevler için birisini kullanıyor. Gandalf söz konusu buçukluğu, Dumbledore ise Harry Potter'ı kullanıyor. İkisi de çok bilge adamlar ve etraflarında büyük saygı görüyorlar. Gandalf'ın :Yaşayan pek çok kişi ölümü hak eder.Ölülerden bazıları da yaşamı. Yaşamı onlara verebilir misin? Ölüm hakkında karar vermekte aceleci olma. En bilgeler bile her sonucu bilemez. Dumbledore'un: Ölülere acıma Harry yaşayanlara acı, her şeyden çok da sevgisiz yaşayanlara.. gibi sözleri de söylediğimin en açık örneği. İki dedemiz de görünüş olarak birbirini anımsatmaktadır ve ikisini de eğlenceli kişilikler olarak tanımlandırabiliriz bence.



Farklılıklara gelecek olursak, Gandalf daha çok aksiyon adamı. Balrog ile Dokuzlar ve Saruman ile mücadele eden Gandalf'ın ömrü mücadele ile geçiyor. Kaç ork kesti kim bilir.. Dumbledore ise biraz daha durağan ve teorik. Tam bir fikir adamı gibi. Mücadele etmediğini söylemiyorum tabi ki ama Gandalf ile karşılaştırılamaz bu konuda. Birisinin en sevdiği hayvanı atıyken(Yılkı), diğerinin ki ise anka kuşudur. Birisi asası ile, diğeri de sihirli değneği ile ünlüdür. İlk başta dediğimiz gibi Hogwarts'ın başındaki isim olan Dumbledore yeri yurdu belli olan bir kişi. Bir çayını içmeye giderseniz yerinde bulabilirsiniz tahminen. Ancak Gandalf öyle mi.. Bir gün Shire'da, bir gün İsengard kırsalında olan büyücümüz yerinde hiç duramaması ile ünlü. Kendisini yakalamak için yüzükle ilgili planlar yapmanız yeterli olur zannımca.

                    


İki dedemiz olur da bir şekilde karşı karşıya gelip savaşırlarsa, galip gelen taraf kesinlikle Gandalf olacaktır. Normal şartlarda büyü yapmayan kişilere karşı büyü yapması yasak olan Gandalf'ın, Dumbledore karşısında bu yasağı kalkacağı için, Gandalf dedemiz, rakibini uzayın derinliklerine yollayacaktır muhtemelen. Benim için bu karşılaşmanın galibi kesinlikle Gandalf'tır. Aksini düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor(abarttım). 
Sözü daha fazla uzatıp Melisa'yı zor durumda bırakmak istemiyorum zira kendisinin işi oldukça zor. Hem Lotr, hem de Harry Potter hayranı olan kendisine adeta Dumbledore'u savunma görevi düştü. Albus Dumbledore'un hakkını yememekle, onun da iyi ve sıfırdan başlayıp büyük bir büyücü olduğunu söylemekle birlikte, kalbimde yatan yiğidin her zaman Gandalf olacağını söyleyerek kendim açısından bu karşılaştırmayı bitiriyorum.


Melisa böyle bir ağıt yakılan adamla karşılaştırma yapıyoruz, lütfen bunu dikkate alalım..

Frodo vs Harry Potter karşılaştırması linki:Tıkla


0 yorum: