Orta Dünya'nın Korkulan Ejderhası Kara Ancalagon


Evet bugün ki yazımda size Orta Dünya evreninin en korkulan, gücü ve büyüklüğüyle dillere destan olan ejderhası, Kara Ancalagon'u anlatmaya çalışacağım. Malumunuz Orta Dünya evreni fantastik yaratıklar ve ırklar açısından çok zengindir. Kara Ancalagon ise bunlar arasında gücü, büyüklüğü ve ihtişamıyla ayrı bir yere sahiptir. Kara Ancalagon ilk olarak Birinci Çağ'ın sonunda Öfke Savaşı sırasında görülmüştür. Melkor savaşı kaybedeceğini anladığında, son bir umutla daha önce beslediği ejderhalarını Valar ordusunun üstüne göndermiştir. Daha önce görülmeyen ejderhalar, Valar ordusunda karışıklık ve kargaşaya neden olmuştur. Tamamen olmasa da Valar ordusu belli bir ölçüde geri çekilmiştir.


Ancalagon'un Sindarin dilinde ki manası ateş püskürendir. Ancalagon'un vücut derisi tamamen siyahtır. İki önde iki ortada ve ikisi de arkada olmak üzere toplam 6 ayağı vardır. Bu ayakların her birinde 4 tırnak vardır. Uzun ve ucu simit şeklinde bir kuyruğa sahiptir. Sırtından, kuyruğunun en uç noktasına kadar kıl şeklinde deriler bulunmaktadır. İki kanadında ise 3'er adet tırnak vardır. Fakat bu tırnaklar ayakta bulunan tırnaklardan daha keskin ve daha büyüktür. Korkutucu, büyük sarı gözleri vardır. Boynu uzun ve incedir bunun sayesinde düşmanına daha etkili saldırabilir. Kafasında iki boynuz vardır ve bunları da düşmanlarına karşı kullanır.


Kara Ancalagon Öfke Savaşı sırasında Valar ordusuna büyük zararlar vermiştir. Tabi bunu tek başına yapmamıştır. Kendi emrinde bulunan irili ufaklı bir çok ejderhayla birlikte savaşmıştır. Ancak Ancalagon ve beraberindeki ejderhaların havadaki hakimiyeti Eärendil'in uçan gemisi Vingilot ve kartalların kral'ı Thorondor'in savaşa dahil olmasıyla bozulur. Eärendil Silmarillerden birisini de yanında getirmiştir. Böylece Morgoth'un ejderhalarına üstünlük sağlamışlar ve 1 gün 1 gece süren bir savaştan sonra Kara Ancalagon, Eärendil tarafından öldürülmüştür. Ancalagon'un yanında bulunan ejderhaların bir çoğuda öldürülmüştür. Kara Ancalagon'un bedeni yeryüzüne düştüğünde Angband'da bulunan Thangorodrim  kulelerini yıkmıştır.



Kara Ancalagon'un alevi o kadar sıcakmış ki bu alevle Tek Yüzüğü bile eritebileceği söylenmektedir. Ancak Gandalf, Kara Ancalagon'un alevinin ne kadar sıcak olursa olsun Tek Yüzüğü eritemeyeceğini, Tek Yüzüğün ancak dövüldüğü yer olan Hüküm dağında yok edilebileceğini söylemiştir. Karada Melkor'un ordularının, havada ise Ancalagon ve yanındaki ejderhaların yenilmesiyle Angband düşmüş Melkor dünyanın dışında boşluğa sürgün edilmiştir.Bu tarihten sonra ejderhalar çok uzun bir süre görülmemiştir.Ejderhaların bilinen son üyesi olan Smaug'un ölmesiyle soylarının tükendiği sanılmaktadır. 

Kara Ancalagon'un boyutunun ne kadar büyük olduğunu aşşağıda bulunan resimde görebilirsiniz...



Son olarak Kara Ancalagon'un bir kaç fan yapımı resmini sizinle paylaşmak istiyorum...







0 yorum: