Game of Thrones 6. Sezon Senaryosunun Sızdığı İddia Ediliyor...


Öncelikle doğruluğunu kesin olarak bilemesekte, sızdırılan bilgilerin doğruluk payı var. Bu yüzden çok ağır spoiler içerebilir.

Game of Thrones'in yeni sezonu yavaş yavaş yaklaşırken, dizinin senaryosunun bir kısmının sızdığı iddia ediliyor. Geçen sezon sızan ilk 4 bölüm ve son bölümlerin resimlerinden sonra bu sızıntı bence gerçek olabilir. Eğer burada yazanlar doğruysa bizi belkide en muhteşem sezon bekliyor diyebiliriz. Ancak bilgilerin yanlış olma ihtimali de var, bu yüzden erken sevinmemek gerek. Sızan senaryoda bazı yerler tabiri caizse sırıtıyor ve gerçeklik payını düşürüyor. Özellikle Tazı'nın bir anda ortaya çıkması, Cecei'nin Loras tarafından öldürülmesi ve Duvarın yıkılması bana pek mantıklı gelmiyor, bu sezon bu olayların olmayacağını düşünüyorum. Ancak bundan emin olabilmek içinde yeni sezonu izlememizde gerekiyor. 




1-Arya Stark

Arya sezona kör olarak başlıyor.Jagheen onu eğitmeye devam ediyor.Daha sonra Braavosun tiyatro oyununa katılıyor. "Beş kralın savaşı" oynuyor ancak burada Lannisterlar kahraman,Starklar hain gibi tasvir ediliyorlar.Arya görme kabiliyyetini tekrar kazanınca Westerosa dönmeye istiyor amma Jagheen mani olmaya çalışıyor.Bunun üzerine Arya Jagheenin hizmetçisini öldürüp Westerosa dönüyor. 4. sezonda Tazı ile beraber Lannister askerlerini öldürdüğü hana geliyor ve burada Walder Frey'in evleneceğini öğreniyor...




2-Daenerys Targeryan

Dothrak khalasarı tarafından Vaes Dothraka götürülür ve gerçek kimliğini açıklayana kadar esir olarak tutulur. Bir süre sonra Drogon gelir ve bütün khalasar ona teslim olur. Bu sırada Varys ve Tyrion Meeren'de “Harpiya Oğulları” saldırılarını yatıştırmakla meşgul olurlar.Varys 3. bölümde Tyrion'u terk eder ve önemli işlerimi halletmeye gidiyorum der. Daario ve Jorah Daenerys'i ararlar. 3 ya da 4. bölümde Daenerys'i bulurlar ve Khal Jhaqo ile uzun görüşmelerden sonra beraber Meeren'e gitmeye karar verirler. .Jorah'ın hastalığı ilerler ve sağ eli tamamen taşa dönüşür. Daario bunu görür. Daenerys Drogonu diğer ejderhaların olduğu yere götürür zincirler. Daario bunun mantıklı olduğunu söyler, ama Tyrion ejderhaların onlara katkı sağlayabileceğini düşünür. Daha sonra Daario Jorah'ın hastalığı sebebiyle gitmesini gerektiğini yoksa Daenerys'e zarar verebileceğini söyler Jorah sohbete istemeden kulak misafiri olur ve Tyrion ile vedalaşıp ekipten ayrılır. 7.bölümde Daenerys bütün köle sahiplerini ve halk tarafından seçilmiş rehberleri toplar ve Harpiya oğullarına son darbeyi vurmaya hazırlanır. Daario bu çatışmada tüm Lekesizler'in yer almasını ister.Çatışmadan önce Daario ihanet ederek bütün İkinci Oğulları ve Haripyaları, Lekesizlerin üzerine saldırtır. Lekesizler büyük kayıp verir ve Gri Solucan ölür. Lekesizler halledildikten sonra Daario kendini Harpiyaların yeni hükümdarı ilan eder. Daha sonra  Daenerys ve Missandei'yi esir alarak kendini Meeren kralı ilan eder.Tyrion kaçmayı başarır ve şehrin duvarlarının yakınlarındaki Dothrak khalasarına gelerek Jorah'a olanları anlatır .Jorah Tyrion'a şehre gitmesini ve ejderhaları serbest bırakmasını emreder, kendisi ise Khalasar ile beraber şehre saldırır.. Tyrion ejderhaları serbest bırakır ve 3 ejderha bütün İkinci Oğullar/Harpiya Oğulları ordusunu yakarak mahveder. Teke tek dövüşte Jorah ,Daario'yu öldürür. Dövüşten sonra Daenerys Jorah'a sarılır. Jorah hastalığı hakkında uyarıda bulunsada Daenerys bunun önemsiz olduğunu ve onunla kalmasını istediğini söyler. Sonra sezon finalinde Daenerys bütün ordusunu gemilere bindirip 7 Krallığa doğru hareket etmesini emreder.



3-Dorne

Dorne ile ilgili yalnızca 3 sahne olacak.Trystane babasının yanına gelip Oberyn'in metresi ve piç çocuklarını öldürmesini istiyor. Doran bunu yapacağını ancak şimdi durumun karışık olduğunu söyler. Bu sırada Elleria ve çocukları hapishanededirler.6. bölümde Elleria hapishaneden çıkıyor.Doran ona Trystane'ı,Daenerysı desteklemek için gönderdiğini söyler.Piçler ise Oldtown'a gizli bir görev için gönderilir.


4-Kralın Şehri 

Asıl büyük ve muhteşem sahneler burada olacak. Cercei tüm siyasi gücünü kaybetti ve tüm gününü Qyburn'ün  laboratuvarında geçiriyor. Artık kral Limanı'nda hakimiyeti Cercei'nin amcası Kevan ele geçirir ve onun mahkemesine kadar şehirde barış ve huzur sağlamaya çalışır. Mace Tyrell geri dönüyor ve Ollena Tyrell ona acil orduyu toplamasını emrediyor. Jaime Myrcella'nin cesedi ile geri döner. Döner dönmez amcası Kevan onu Nehir topraklarına gönderir. Öncelikle Jaime buna razı olmuyor ve Cercei'yi görmek istediğini belirtir, ama Cercei kimseyle görüşmek istemediğini söyler. Tommen Tyrell askerlerinin yardımıyla Margaery'i tahliye edebiliyor, ama Loras halen hapiste yatmaktadır. Jaime 7. bölümde Cercei ile görüşebiliyor, ama Cercei onu görmek bile istemiyor. Bundan sonra Jaime gönüllü olarak Bronn ile Nehir Topraklarına gider. Sonunda mahkeme yerine ulaştığında Olenna Tyrell kendi savaşçısını, Serçeparmak'ın gönderdiği "hediye" yi yani Gendry (Robert Baratheonun piç oğlu) yi seçer. Böylece Cercei'nin çocuklarının ensest olduğu anlaşılır. Bundan sonra Yüce Serçe Lorası serbest bırakır ve Tyreller tümüyle Kral'ın Şehrinden  çıkıp giderler. Sonra Serçeler şehre saldırıp Cercei ve Tommeni yakalamaya çalışıyorlar. Lannister askerleri sayıca az oldukları için onların önünü kesemiyorlar. Tommen savaşa son vermek için kendini ileri atıyor ama Serçeler onu öldürüyor. Tüm bunları gören Cercei Dağ'a bütün Serçeleri öldürmesini emrediyor. Bu arada ise Cercei'nin amcası Kevan şehirde değil, çünkü o kendi yeğeni Jaime'yi geri çağırmaya Pycelle'i arıyor. Lancel'da savaşta ölür. Gregor Clegane Yüce Serçeyi yakalar. Yüce Serçe tanrılardan onu korumasını ister. Gregor, Yüce Serçe'yi boğazından tutup kaldırıyor ve "Şimdi seni inandığın Tanrıların yanına göndereceğim!" deyip taş döşemeye çarpıyor. Kralın Şehri yanmaya başlar. Cercei oğlu Tommenin cesedine sarılıp Demir Tahtın karşısına gelir ve ağlamaya başlar. Bu arada Loras onu arkadan bıçaklayıp öldürür. Son sahnede Kevan ölü Pycelle'in cesedi etrafında yürüdüğünde birden Varys arbaletle belirir ve "Kraliçe artık geliyor" diyerek Kevanı okla öldürür. Son bölüm Kralın Şehrine kar yağmaya başlar.


5-Nehir Toprakları

Son bölümlerde bahsedilmiştir. Walder Frey kendisine yeni eş bulmak için her tarafa adamlarını gönderiyor. Walderin oğlu Kara Walder Sancaksız Kardeşlik tarafından yakalanıyor. Ayrıca Edmure Tully halen İkizlerin hapishanesinde yatıyor. Kara Walder, Sancaksız Kardeşliğin yeni üyesini kapşonlu kişiyi görür, bu kişi konuşmaz ve tuttuğu esirleri öldürür. Jaime ve Bronn Nehir Topraklarına gelince Kara Balığı bulmak istiyorlar ve onun ayaklanma teşebbüslerini engellemeye çalışıyorlar. Ayrıca Walder Frey  kendine yeni nişanlısı buluyor. 8. bölümde Kara Walder infaz için Myr'li Thoros'un  yanına getirilir. Kara Walder Lord Beric Dondarrion'la konuşmak istediğini söylediğinde Thoros onun öldüğünü ve kendi canını bir kadına verdiğini bildirir. Sonra onlar Walder Frey'in düğününe doğru yola çıkınca kapşonlu kişi kendi başını açıyor ve Sandor "Tazı" olduğunu ona bildiriyor. Son sahnede Walder Freyin oğlu Sancaksız Kardeşlik tarafından kafası kesilerek idam ediliyor. Walder Frey onları asacağını söylesede, Thoros buraya tüm "borçlar" ı karşılamak için bir kişinin geldiğini söylüyor. Odaya Lady Taşkalp girer ve Kara Walderin başını yere atar. Bundan sonrası belirsizdir.


6-Samwell Tarly 

2. bölümde Gilly ile Eskişehre ulaşır. O daha sonra Aliüstat ile görüşür ve Valyrian çeliği hakkında olabildiğince çok bilgi alması hakkında mektup alır (kimden bilinmiyor). Sonra o, Yüksek Tepeye (ailesinin oturduğu yer) gelir ve ailesiyle uzun ayrılıktan sonra buluşuyor. Geri döndüklerinde de Eskişehrin Euron tarafından yağmalandığını görür.


7-Brienne, Podric, Sansa ve Rickon

Sansa ile karşılaşırlar ve onu Boltonlar'dan koruyacaklarına söz verirler. Ancak kaçarken Bolton askerleri ile karşılaşırlar ve Podric ağır yaralanır. Sansa ve Brienne 4. bölümde Rickon ve Osha ile karşılaşırlar. Küçük jon Umber hepsini koruması altına alıp onlara destek olur.3. Bölümde Ramsay Sansa'nın Kara Kale'ye Jon un yanına kaçtığını düşünür ve kara kaleye bir mektup gönderir. (Pembe mektup olabilir.) Sonraki sahnede Melisandre Olly'i kurban ederek Jonu diriltir.Dirilen Jon Alliser Throne'u öldürüp mektubu alır daha sonra duvardan ayrılmaya karar verir Melisandre ona Duvarda kalmasını tavsiye etsede Jon onu dinlemez ve Tormund'a gidip yabanıl ordusunu toplar.Jon Duvardan ayrılmadan önce Edd'i nöbet kumanadını yapar. Sezonun ortalarında Jon sancaktarları toplar,Küçükjon Sansa'yı Kuzey Kraliçe'si ilan eder.Davos ve Melisandre de Jon'a katılır fakat Davos Melisandre'ye birgün Stannis ve Shieeren'e yaptıklarının hesabını soracağını söyler.Jon Sansa ile karşılaşır ve Boltonlar'a savaş açar.Melisandre kışın kapıda olduğunu ve birlik olmaları gerektiğini söyler.8.Bölümde Yara Greyjoy gelip Theon'u ister Jon kabul eder Theon demir adalara döner. (Bence En saçma olay bu Jon nasıl ailesine ihanet eden adamı salıyor askerler bunu nasıl kabul ediyor ? ) 9. Bölümde büyük bir savaş olur.Ramsay Tormund'u öldürüp Jon'un karşısına çıkar Jon Ramsay'i bir güzel pataklar ve onu feci halde yaralar fakat Ramsay son anda savaş meydanından kaçar. Serçeparmak Arryn Kuvvetleri ile kuzeye girer. Roose Bolton esir düşer ve Sansa'nın emriyle Brienne tarafından idam edilir.Son bölümde Jon, Melisandre, Serçeparmak, Davos ve Sansa Kışyarında sonraki adımlarını kararlaştırmaya çalışırlar. Jon ve Melisandre tüm kuvvetlerin Duvara toplanmasını öneriyorlar. Serçeparmak ise Arryn kuvvetleri ile birleşip Nehir Topraklarını tutmayı ve Edmure'yi serbest bırakmayı öneriyor. Daha sonrası bilinmiyor.


8-Bran 

Çok fazla bilgi yok, sadece 3 flashback sahnesi olacak. 1. flashback: genç Ned, Robert ve Hodor avluda tahta kılıçla oynuyorlar. İlk önce Robert herkesten güçlü olduğunu söyler ama Ned onu mağlup eder. Daha sonra Robert Lyanna ile evleneceğini söylüyor, Hodor onun Rhaegar ile sevgili olduğunu söylüyor. Buna kızan Robert tahta kılıcı ile Hodorun başına vurur. Yere düşen Hodor konuşma yeteneğini kaybeder ve sadece Hodor sözünü söyleyebilir. 2. flashback: Harrenhal kalesinde Rhaegar ve Lyanna gizli gizli öpüşürler. Lyanna başkalarının onları görmesinden korkar, özellikle de Robert'ın onları göreceğinden korkuyor. Rhager ise Lyanna'nın istediği kişiyi öldürmeye hazır olduğunu söyler. 3. flashback: Neşe Kulesi ile ilgilidir. Öyleki çoğunuzun da bildiği gibi bu olaydan sonra Ned, Lyanna ve Rhaegar'ın evladını bu kaleden çıkarır. Sağ kalmış Howland Reed bunun kim olduğunu sorunca o "benim oğlum, bunu herkes böyle bilmelidir" diyor. Sonda ise Howland Reed onun adını sorduğunda Ned "Jon" diyor.


9-Euron Greyjoy 

3. bölümde Balon Greyjoy ölüyor.Aeron Greyjoy,Euronu "Tuz ve Kaya Kralı" ilan ediyor.Euron kral olduktan sonra Oldtowna saldırıyor,Aeron,Yaraya Kuzeye gitmesini ve Theonu geri getirmesini söyler.Euron,şehiri darmadağın ediyor,kitabı ve boruyu(Joramun'Un Borusu) alarak Pyke'a dönüyor.Geri dönünce Theonu tahta görüyor,Yara,Theonun tek varis olduğunu söylese de Euron aldırmıyor tahta oturuyor,kitabı açıp boruyu çalıyor..


10. Kış Rüzgarları

Son bölümde Serçeparmak, Jon, Melisandre, Davos Kışyarı yakınlarında plan yaparken, Euron'un borusunun sesini işitirler. Euron Boruyu çaldıktan sonra tuhaf bir ses duyuluyor. Melisandre bu sesin ne olduğunu anlıyor ve Davosa dönerek vakit geldi diyor. Edd bu sesi Duvarda duyuyor ve Duvarın çatladığını görür. Daha sonra Duvar yıkılır ve Gece Kralı Akgezen lejyonları ile Westerosa doğru harekete geçer. Jon ve Serçeparmakda bu sesi duyarlar. Serçeparmak bunun ne sesi olduğunu sorunca Jon “Kış” der. Bu ses diyarın birçok yerinden duyulur Melisandre . Jon, Davos Serçeparmak kışyarı yakınlarınadan Arya nehir topraklarından Edd duvardan bu sesi duyar.


Ve Kral Topraklarına kar yağar...

0 yorum: