Çok Yüzlü Tanrı ve Yüzsüz Adamlar



Çok Yüzlü Tanrı ayrıca Çok Yüzlü olarak da bilinir. Yüzsüz Adamlar’ın inandığı bir tanrıdır. Yüzsüz Adamlar’ın kurucusu Valyria ve çeşitli köle nüfusu olan şehirlere gidip herkesin aynı ölüm tanrısına dua ettiğini sadece farklı cisimlendirmeleri olduğunu söyledi. Böylece Qohar’da Çok Yüzlü Tanrı, Kara Keçi (Black Goat) olarak, Yi Ti’de (Lion of Night) Gecenin Aslanı olarak ve Yedi İnancı’nda da Yabancı (Stranger) olarak çağırıldı.



İnanışa göre tek bir tanrı vardır fakat bir çok cisimlendirme yada “yüz” ile kendini gösterir ve Yüzsüz Adamlar’ın, Siyah ve Beyaz Hanesi’nde kendini yansıtır. Bir çok ölüm tanrısı farklı dinlerde mevcuttur ve bunlara Yedi İnancı’ndaki Yabancı’da dahildir.Çok Yüzlü Tanrı'nın mezhebinde kullanılan bir söz "Valar Morghulis" Yüksek Valyria dilinde 'Tüm İnsanlar Ölmelidiye çevrilir, buna verilen resmi cevap ise "Valar Dohaeris'tir, yani "Tüm İnsanlar Hizmet etmeli" manasına gelmektedir.



Çok Yüzlü Tanrı’ya tapanların “acı için ölüm merhametli bir sondur” gibi inanışları vardır. Bir bedel karşılığında birlikteki herhangi biri dünyaya ölüm hediye edecektir. Yani suikastçılık onların tanrısına bir ibadet şekli oluyor. Birliğin tapınağında, acı için bir son arayanlar siyah bir kaptan bir şey içerler ve bu onlara acısız bir ölüm verir.


Yüzsüz Adamlar


Yüzsüz Adamlar , Çok Yüzlü Tanrı’ya hizmet eden ve bunun için  kendi kimliklerinden vazgeçen bir suikastçi grubudur.Yüksek bir ücret karşılığında öldüremeyecekleri insan olmadığı söylenmektedir.Yüzsüz adamlar ölümü bir armağan olarak görürler ve bunu kurbana sunmak için çeşitli yollar kullanırlar.Bunlardan biride zehirlerdir.Yüzsüz adamların bilinen tek üyesi Jaqen H'ghar'dır.Yüzsüz Adamların ilk üyeleri Valyria madenlerinde çalışan kölelerdir.İlk ölüm armağanıda buradaki efendilerine verilmiştir.


Yüzsüz Adamların ücretlerini çok yüksek olduğu söylenmektedir.Para yerine başka ücretlerde almaktadırlar.Ücret hakkında Petry Baelish şunları söylemiştir ;"Onların ne kadar pahalı oldukları hakkında hiçbir fikrin var mı?Onlara ödeyeceğin fiyatın yarısı, belki de daha azıyla bir paralı asker grubu kiralayabilirsin.Hele ki onların bir prenses için ne isteyeceklerini tahmin etmeye korkuyorum."Ve işlerini ne kadar iyi yaptıklarıyla ilgili ise ;"Eğer onun peşinden bir Yüzsüz Adam gönderebilseydik, onu ölmüş sayabilirdik."Yüzsüz Adamlar büyü sayesinde yüzlerini değiştirebilme yeteneğine sahiptirler böylece sonraki suikastte kesin başarı sağlayabilirler.Yüzsüz Adamların kadın üyeleride olabilmektedir.Seride Arya Stark Yüzsüz Adamlar grubuna katılmak için Bravoosa gitmiş ve burada eğitim görmektedir.



0 yorum: