Tom Bombadil-Orta Dünyanın Tonton Dedesi

Orta Dünyanın sanırım en nevi şahsına münhasır karakterlerinden birinden bahsedeceğiz bugün. Tom Bombadil filmde karşımıza çıkmayan ancak, çok ilginç ve önemli bir karakterdir. Kendisi hakkında bir çok teori vardır,kimi Tolkien'in kendisi kimi yaratıcının dünyadaki yansıması olduğunu söylemiştir Bombadil'in. Ancak yüksek ihtimalle çoğu yanlıştır zira Bombadil hakkında kitapta ipuçları dışında kesin bir bilgi yoktur. Kitabın en esrarengiz karakteridir.



Kitapta Frodo'ya 'ben düşen ilk yağmur damlasını gördüm' diyen karakterimiz Entler'den bile yaşlıdır ve Orta Dünya'daki ilk karakterlerden biridir. Tom Bombadil,Frodo ve arkadaşlarını Yaşlı Orman'da ölümden kurtarır ve yüzük kardeşliğine katkıda bulunmuş olur. Kendisi Elrond başkanlığındaki Yüce Konseye çağrılmak istendi,ancak her şeyi geyiğe ve gırgıra olan özelliği sayesinde bundan vazgeçildi. Höyük yaylalarında Frodo ve arkadaşlarını bir kez daha kurtaran Bombadil'e Frodo tarafından ya yüzüğü sen taşı,ya da yok et denmiştir.Ancak Bombadil Orta Dünya'yı umursamadığı için bu teklifi reddetmiştir.


Orta Dünya'da yüzükten etkilenmeyen tek kişi olan karakterimiz,dünyayı sallamamasıyla,umursamazlığıyla,söylediği şarkılarla çok eğlenceli bir yapıya sahip.Filme konulmama sebebi ise Peter Jackson tarafından hikayede bütünlüğü sağlamak adına olduğu sebebiyle. Battle for Middle Earth 2 adlı oyunda iyilerin tarafında bonus güç olarak kendisini görebiliyoruz,dans edip bir nevi trolleyerek düşmanı alt ediyor,şarkısını söylemeyi de unutmuyor.

Kendisi benim çok sevdiğim ve hala nasıl yaratıldığı,ne olduğu konusunda şüphelerim olan bir karakter.Ancak sevimli tonton bir dede olduğu gerçeğini hiç bir şey değiştirmiyor.
Eğlenceli şarkısı



Battle For Middle Earth 2 oyununda Tom Bombadil

0 yorum: