Kötü Karakterlerin İyi Kalpli Aktörü Christopher Lee'yi Kaybettik...


Birçok karaktere hayat veren ve yaşının ilerlemesine rağmen beyazperde'den ve hayranlarından kopmayan Christopher Lee 7 Haziran sabahı Londra'daki Chelsea ve Westminster Hastanesi'nde 93 yaşında hayatını kaybetti.



Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan Lee'nin ölüm haberi, eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basına dört gün sonra duyuruldu.



Özellikle korku filmleri ile ünlenen Christopher Lee 2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2002 yapımı Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve 2004 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerinde Saruman; 2002 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı ve 2005 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı filmlerinde Kont Dooku rolleri sinema tarihinde efsaneleşmesini sağlamıştır.



Bunların haricinde de Horror of DraculaAltın Tabancalı AdamHayalet SüvariAlis Harikalar Diyarında, Ölü GelinHugo ve son olarak Hobbit filmleri olmak üzere pek çok önemli yapımda rol alan Christopher Lee sinema tarihine adını unutulmaz harflerle yazdırdı.



0 yorum: