Addams Family Hakkında

Orjinali 1937   yılında bir karikatürist olan Charles Addams tarafından yaratılmış aslında ironi üzerine kurulu olan bir aile Addams ailesi.
Her şey ilk olarak Charles Addams'ın karakterlerini çizgi romanına aktarmasıyla oluştu. Başlangıç olarak Gomez ve Morticia Addams, çocukları Wednesday ve Pugsley ile  başlayan ve ailenin geri kalan üyeleri olan büyük anne Addams (Yudora Addams diye de geçer) ve amcaları Fester Addams ve Frankenstein kılıklı uşakları Lurch  ile beraber yaşayan bu aile sıra dışı evleri , alışkanlıkları ve farklı mizah anlayışlarıyla  göze çarpıyor.



1964-1966 yıllarında baş rollerini Carolyn Jones ve Jhonn Astin'in paylaştığı ilk televizyon dizisi çekildi ve iyicene ünlendi.


  1973 yılında bir animasyon serisi daha yapıldı ve...
 1991  yılında baş rollerini Raul Julia(Gomez Addams), Anjelica Huston(Morticia Addams) ve Christina Ricci'nin paylaştığı  ilk filmi çıktı ve olanlar oldu, filmin hasılatı daha ilk haftadan 25 milyon doları buldu hala keyifle izlediğim bu film ile önü alınamaz şekilde ünlenen ailemize tekrar bir çizgi film serisi yapıldı.1993 yılında devam niteliğinde olan  Addams Family Values  çıktı.


 Eee bu kadar ünlendikten sonra işin devamı elbette geldi ve 1994-1996 yıllarında benim de en sevdiğim olan The New Addams Family'yi yaptılar, ülkemizde  Fox Kids tarafından yayımlanan bu dizi eski televizyon serisine göre daha yumuşak gelmiştir hep bana. Önceki televizyon dizisinden Jhonn Astin'i burada büyük baba Addams olarak görebilirsiniz.

Gomez Addams her zaman iyi giyimli purosu ile dikkat çeken çizgili takım elbise hastası  kılıçlara, silahlara ve Morticia'ya hasta, Fransızca duyunca tahrik olan yakışıklı bir beyefendi. 

 Morticia Addams ise dar balık gotik elbiseleri ile zar zor yürüyen küçük ve hızlı adımlarıyla bu ne şirinlik ya dedirten ve Fransızcayı sıkça kullanan bir hanım ablamız.

 Kızları Wednesday ise sadist ve şiddete eğilimli, ortadan ikiye ayrılmış örgülü saçları ve yakalı siyah elbiseleriyle ortalıkta dolaşıp kardeşi Pugsley'e işkence etmekten hoşlanan şirin mi şirin 
bir evlat. 

Pugsley ise wednesday kadar olmasa da hemen hemen aynı özelliklere sahip obeze yakın bir çocuk ve genelde çizgili tişörtleriyle dikkat çeken yol işaretlerini yerlerinden çıkarıp kaza yapan arabaları seyretmeyi seven bir evlat.


 Büyük anneleri bir cadı sürekli tutmayan büyüleri ve gidip gelen hafızasıyla tatlış denilebilecek bir büyük anne.

 Fester Addams... Ağzında yaktığı ampülleriyle bizi hep güldürmeyi başaran kadın hapishane mahkumlarına ve dinamitlere zaafı olan cool bir amca. 

Uşakları ise bazı rivayetlere göre bahçelerinden topladıkları ceset parçalarıyla yaptıkları bir Frankenstein kırması, piyano çalmada epey kabiliyetlidir. 

 Ve bir de Thing var sürekli ortalıkta dolaşan el evet el.

 Addams Ailesinin çoğu bölümü eski sezonuyla benzeşse de keskin farkları var. Çoğu 90'lı neslin bileceği bu güzel aile her zaman yüz güldürür henüz izlemediyseniz ve eski retro şeylere meraklıysanız bir göz atın derim 

0 yorum: