Boromir-Gondor'un Koruyucusu





Tolkien'in seride kıyabildiği nadir karakterlerden biriyle karşınızdayız,filmde hepimizi üzen,kahramanlığıyla helal olsun dedirten,Aragorn'la son konuşmasıyla beraber gözümüzden yaş getiren Gondor'un koruyucusu Boromir!

Gondor'un vekil harcı olan Denethor'un oğlu olan Boromir,Faramir isimli bir kardeşe de sahiptir.Elrond divanına katılmaya karar vermesi ise gördüğü bir rüya sonucudur.Yiğitliği ve mertliği ile öne çıkan karakterimiz,kılıç kullanmakta ustadır ve üstünde yardım çağrısı için gondorun borusunu taşımaktadır.Kitapta içindeki iyi ve kötü savaşıyla,hırsıyla,tutkusuyla içimizden biri gibi gözükmektedir.En insan karakter Boromir dersek yerinde olur..


İlk filmde Elrond Divanı ile birlikte karşımıza çıkan Boromir,bana göre filmde çok fazla işlenen bir karakter olmadı..En azından hak ettiği kadar.Frodo ve yüzük karşısında güçsüz düşüp,kardeşliğe ihanet etmeye yaklaştı ve bu hareketiyle bizi üzdü ancak sonra kendini toparladı ve buçuklukları korumak pahasına onlarca Uruk Hai ile savaştı.Uruklar onu öldüremeyeceğini anlayınca uzaktan ok yağmuru ile Boromir'i öldürmüş bulundular.(Filmde ise kitapta geçmeyen Lurtz karakterinin oklarıyla öldürülüyor.)
Boromir'e yakılan ağıt.

George R.R. Martin'in de seride en çok sevdiği karakter olan Boromir,benim için de çok önemli bir karakter.Hırsı,gücü ve Gondor'un geleceğini her şeyin önünde tutmasıyla,yiğit,mert bir insan imajı çiziyor.Aragorn'a son söyledikleri,gözümüzden yaş getiren o sözlerle bitirelim yazımızı:

''Seni izlerdim kardeşim,kumandanım,kralım...''

Düzeltme: Altyazılı yeni video eklendi.

3 yorum:

  1. Keşke filmde de aynı şekilde ölseymiş.Yürek burkan bir karakterdi.Faramir'in istenmeyen çocuk olmasıda ayrı üzücüydü gerçi...

    YanıtlaSil
  2. Keşke filmde de aynı şekilde ölseymiş.Yürek burkan bir karakterdi.Faramir'in istenmeyen çocuk olmasıda ayrı üzücüydü gerçi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Uğur ama Faramir için son mutlu bitti hiç değilse :)

      Sil