Hellsing Ultimate Anime Eleştirisi



Alucard yakalandıktan sonra deneysel olarak güçlendirilmiş olağanüstü bir vampirdir en büyük amacı gücünü tam anlamıyla sınayabileceği asıl ''ölümsüz olan''ı bulmaktır., Seras Victoria sonradan Alucard tarafından vampire dönüştürülmüş bir polis memurudur. İkisi beraber merkezi Britanya da olan ve gecenin yaratıklarına savaş açmış tarihi Hellsing organizasyonunun birer parçasıdırlar. Bu organizasyonun Lideri ve sahibi Sir Integra Wingates Fairbrooks van Hellsing'dir.Sadık yardımcısı Walter C. ''Shinigami'' Dornez'in de yardımıyla insanlığı tehdit eden karanlık güçlerle savaş halindedirler.



Animenin konusunu size kısaca anlattıktan sonra gelelim eleştiri kısmına...Ancak eleştiriye başlamadan önce şunu belirtmeliyim Hellsing animesinin iki versiyonu var.İlk anime olan Helsing 13 bölüm yayınlanmış ancak mangadan çok fazla uzaklaşması yüzünden bu seriye son verilmiştir daha sonra mangaya daha sadık kalınarak Hellsing Ultimate yayınlanmıştır.Mangaya daha sadık kalındığı için Hellsing Ultimate'i ilk olarak izlemenizi tavsiye ediyor ve eleştiri kısmına geçiyorum.



Animede ilk bölümden son bölüme kadar aksiyon hiç dur durak bilmiyor yani bazılarının korktuğu durgun geçen animelerden değil.Ancak anime tam anlamıyla kan, vahşet ve kemiklerin havada uçuştuğu bir atmosfere sahip bunuda belirtmeden geçmeyelim.



Animede yok yok Kurtadamından, Vampirine, Gulyabanisinden, Nazisine daha sayamayacağım kadar yaratık var.Bu kadar çok yaratık olunca eğlence ve vahşette ister istemez tavan yapıyor haliyle.



Animenin seslendirme, görüntü kalitesi ve müzikleri gayet iyi.Gönül rahatlığıyla izleyebileceğiniz izlerken sıkılmayacağınız bir anime Hellsing Ultimate.



Ancak animenin belkide en kötü yanı senaryosu.Ben hikayenin sonunun daha farklı bitmesini beklerdim açıkçası.Bir diğer eksi yanı ise Kazıklı voyvodanın kahramanlaştırılması ve gerçekte yaptığı vahşetlerin haklı gösterilmesidir.Evet bu anime hayal ürünü buna mı taktın diyebilirsiniz ancak animeyi izleyen ve bunları araştırmayan milyonlarca kişide bu yanlış düşüncelere neden olabilir.

Bunun dışında aksiyonu bol izlenesi bir animedir Hellsing Ultimate...

0 yorum: